Carrot Cake

Dit weekend genoot ik van zelfgemaakte carrot cake. Toen ik aan het bakken was, dacht ik aan die bruiloften waarbij daggasten dieetwensen hadden. Zo waren er volwassenen aanwezig met een gluten- en melkintolerantie, kinderen met een allergie voor lactose en mensen met een suikervrij dieet.

Wat is het heerlijk als je een allergie hebt om op een bruiloft te zijn waar je wordt verwend. Natuurlijk, als je geen dieet volgt geniet je ook van een lekker diner. Maar juist als je altijd al je eigen spulletjes moet meenemen naar feestjes, is het heerlijk als er voor je wordt gekookt en je kunt kiezen wat je wilt eten. Een kok is tenslotte een professional.

Als ceremoniemeester heb ik ontdekt dat dit toch wel een dingetje is. Locaties beloven soms van alles, maar als puntje bij paaltje komt, blijkt het toch ingewikkeld te zijn.  Je kunt je (dag)gasten een hele fijne dag bezorgen als er rekening gehouden wordt met hun dieetwensen en dit voor iedereen (lees: de kok, het bedienend personeel, jouw ceremoniemeester) duidelijk is. Want wat is het een vervelende ervaring als blijkt dat er toch wat misgaat. Voor de gasten, maar ook voor jullie als bruidspaar.
Zorg er dus voor dat je op de hoogte bent van de dieetwensen van jullie gasten en bespreek dit met de locatie of het cateringbedrijf.

Vind je dit lastig?
Juist aan dit soort ‘kleine’ dingetjes wordt gedacht by Carlien for happy moments, for everybody!

Ik ben heel benieuwd naar wat voor ervaringen jij hebt met dieetwensen en bruiloften/feestjes/locaties!
Laat het me weten door een reactie achter te laten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *