De meest gestelde vragen

Werk je met vaste leveranciers?
Nee, ik werk niet met vaste leveranciers. Natuurlijk heb ik wel een groot netwerk en de leveranciers waar ik tevreden over ben zal ik zeker aanbevelen. Verder adviseer ik altijd die leveranciers waarvan ik denk dat die bij het bruidspaar passen. Heb je bijvoorbeeld zelf een fotograaf gevonden, of een bloemist dan is dat geen probleem. Ik vind het altijd leuk om nieuwe leveranciers te leren kennen.

Als ik je inhuur als weddingplanner mag ik dan helemaal niks meer zelf regelen?
Natuurlijk wel! Alle to do’s waar jij blij van wordt mag je zelf oppakken. Wil je liever alles uitbesteden, daar ben ik voor! Het is jullie bruiloft en ik help jullie graag met die items waar jullie hulp bij nodig hebben. Ook als je mij inhuurt als weddingplanner heb je nog genoeg te doen. Denk alleen al aan de gastenlijst!

Hoe betrek je onze familie erbij, zij vinden het ook heel leuk om iets te doen!
Voor de bijlage bij de trouwkaart neem ik altijd contact op met de beide families. Vaak wil de familie het bruidspaar verrassen met iets leuks wat al voor de bruiloft gecommuniceerd moet worden met de gasten. Verder is het helemaal aan jullie in hoeverre de familie erbij betrokken wordt. Heb je een broer/zus die de liturgie wil maken, of een familielid in de bloemen, ik werk er graag mee samen. Ook tijdens de brainstormsessies bespreken we dit punt als dit voor jullie belangrijk is.

Wat is het verschil tussen een professionele ceremoniemeester en een weddingplanner?
Als je mij inhuurt als professionele ceremoniemeester, regel je in principe de bruiloft zelf. Concreet betekent dit dat je zelf je leveranciers belt, de uitnodiging maakt, locatiebezoeken doet enz. Tijdens het voorbereidingstraject denk ik met jullie mee, mag je al je vragen stellen en houd ik in de gaten of alles op tijd geregeld is. Ook krijg je toegang tot jullie online document waar o.a. precies in staat wat je wanneer moet regelen. Vanaf zes weken voor de bruiloft ben ik het aanspreekpunt voor jullie gasten en leveranciers. Op de bruiloft ben ik aanwezig om de dag goed georganiseerd te laten verlopen zoals jullie willen.

Als weddingplanner geef je ook de voorbereidingen uit handen. Ik zoek de leukste locatie voor jullie, benader fotografen, verzend de uitnodigingen enzovoort. Alles wat jullie uit willen besteden, dat regel ik. Kijk voor meer informatie op de verschillende pagina’s op mijn website

Christelijke weddingplanner
Christelijke ceremoniemeester

Regel je ook de styling op onze bruiloft?
Jazeker! Wil je mooi gedekte tafels, bloemen aan de stoelen, gezellige zithoekjes op jullie buitenbruiloft of een prachtige backdrop bij de ceremonie. Ik heb diverse contacten in de trouwbranche om dit te realiseren. Samen met mijn team komt dit helemaal goed!

Hoe lang van tevoren moet ik contact met je opnemen?
Hier staat geen vaste periode voor. Natuurlijk kan het zijn dat ik al volgeboekt zit, maar proberen kan altijd! Het is heel verschillend wanneer bruidsparen contact met mij opnemen, dat varieert van meer dan een jaar van tevoren tot 2 weken van tevoren.

Wij willen een low-budget bruiloft en overwegen een professionele ceremoniemeester is dat mogelijk?
Ja, ik denk graag met jullie mee. Ik heb verschillende low-budget bruiloften georganiseerd in de afgelopen jaren. Ik vind het een leuke uitdaging om leuke low-budget oplossingen te verzinnen!

Ik ben een echte control freak en ben bang dat ik het niet los kan laten, hoe ga je hiermee om?
Tijdens het kennismakingsgesprek is het belangrijk dat je een klik voelt en vertrouwen in mij krijgt als jullie weddingplanner – professioneel ceremoniemeester. Vertrouwen is iets wat je voelt en wat je steeds meer krijgt tijdens de voorbereidingen. Tijdens de voorbereidingen leer je mij steeds beter kennen en durf je het steeds meer los te laten.
Als je geen klik voelt tijdens het kennismakingsgesprek, dan adviseer ik je graag een andere (christelijke) weddingplanner, omdat dit één van de belangrijkste punten is.

Hoe zorg je ervoor dat het echt een bruiloft is, die helemaal bij ons past?
Vooral door heel veel vragen te stellen zodat ik jullie steeds beter leer kennen. Dit begint al tijdens het kennismakingsgesprek. Ik ben heel benieuwd waar jullie blij van worden en wat jullie ideaalplaatje is voor de bruiloft!

Een bruiloft kost al zoveel geld, dit is iets wat we kunnen vragen aan familie of vrienden
Dat klopt! Natuurlijk kun je ook aan je zus/broer, vriend of vriendin vragen om jullie ceremoniemeester te zijn. Dit voelt voor hen in eerste instantie als een erebaantje, maar op de dag zelf zijn ze keihard voor jullie aan het werk. Soms moet de omgeving van het bruidspaar wennen aan het idee dat er ‘een vreemde’ is op de bruiloft, maar uiteindelijk word het ervaren als heerlijk ontspannen en relaxed. Elke gast kan optimaal genieten van jullie trouwdag zonder bezig te zijn met de organisatie!