Geen ballonnen?

Vandaag lees ik in de ‘de Rijnpost’ (ons wekelijkse huis aan huis krantje met het laatste regionale nieuws) dat de gemeente Veenendaal het massaal laten oplaten van ballonnen gaat ontmoedigen. Veenendaal loopt in dit besluit niet voorop. In buurgemeente Utrechtse Heuvelrug is het oplaten van ballonnen zelfs verboden, terwijl de gemeente Wageningen eveneens een ontmoedigend beleid voert, volgens het artikel. Sowieso zijn er door het hele land meer gemeenten die een ontmoedigingsbeleid voeren of het verbieden.
Een tijdje geleden had ik een bruiloft waarbij we ballonnen oplieten. Een super mooi gezicht natuurlijk. Mooie witte en rode ballonnen tegen een strakblauwe lucht. Super fotogeniek.
Een aantal daggasten besloot hun ballon niet op te laten. Ik had later op de dag een gesprekje met hen en zij gaven aan dat ze het oplaten van ballonnen niet erg milieuvriendelijk vonden. En weet je, eigenlijk moet ik hen gelijk geven.
Ook was er deze week in het nieuws dat er een dode potvis was aangespoeld met een buik vol plastic. Vast niet alleen door alle opgelaten ballonnen, maar toch.
Ik houd van ballonnen, of ze nu zweven door de lucht, een locatie omtoveren tot een stylisch plaatje of een mooie boog vormen als entree voor het bruidspaar, ik word er blij van. Ik ga als weddingplanner ook geen ontmoedigingsbeleid voeren. Maar lieve potvissen, de volgende keer dat we iets met ballonnen gaan doen zorgen we ervoor dat ze niet in jullie territorium belanden maar gewoon in de afvalbak!


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *